Hozzávalók

1 darab sonka
5 darab újhagyma
1 darab kalács

Leírás

A hozzávalókat felszeleteljük és ízlésesen, egy fatálra rendezzük. Akinek van kedve, készíthet saját maga kalácsot, íme a recept: Az élesztőt, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (liszt, vaj, cukor, tojássárgája) összegyúrjuk. Ha a tészta megkelt, akkor 3 egyenlő részre osztom, majd egyenlő nagyságú és vastagságú hurkákat sodrok. A három részt, mint a kislányok haját összefonom. Egy kb. 20 x 30 nagyságú teflon, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe téve, még kb. 10 percig hagyjuk pihenni. A tészta tetejét, tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, készre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4