Hozzávalók

3 darab tojás
6 dl tej
10 dkg kristálycukor
6 darab zsemle
2 kanál vaj
6 darab alma
1 üveg baracklekvár

Leírás

Egy lapos tálba beletesszük a tejet, egy kis vajat, egy kis cukrot és a tojások sárgáját. Jól elkeverjük. Beletesszük a kisebb darabokra tépett zsemléket. Megvárjuk, míg az összes tejet magukba szívják, ez kb. tíz perc. Magas falú tepsibe tesszük a zsemle felét, majd jön egy réteg lekvár, majd a reszelt alma és a tetejére a maradék zsemle. Betesszük a sütőbe, kb. harminc percre, kis lángon. Ha megpirult, kivesszük és a felvert tojásfehérjét (melybe egy kis cukrot is tettünk) a tetejére tesszük. Visszatesszük az egészet még öt percre, a sütőbe. Mikor szép piros, kivesszük. Nedves késsel, hat darabra vágjuk. Vaníliaöntettel is lehet tálalni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
15 perc
Italok
2 3 4