Receptek Főételek Tészta Mákos derelye

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
20 dkg mák
1 üveg baracklekvár

Leírás

A lisztből és tojásból, kevés vízzel és pici sóval, gyúrt tésztát készítek, majd kicsit pihentetem. A tésztát, három milliméter vastagságúra nyújtom és félbevágom. A tészta egyik felébe a tölteléket (lekvár) teszem, majd ráterítem a másik felét. Összenyomás után, derelyevágóval elvágom. Ezt követően, forró, sós vízben kifőzöm, lecsurgatom. Darált porcukros mákba forgatom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4