Receptek Főételek Húsos ételek Marha vesepecsenye tejszínes-konyakos mártásban

Hozzávalók

2 kg bélszín
2 kanál étolaj
4 csipet
1 csomag grill fűszerkeverék
A mártáshoz
2 kanál vaj
2 fej mogyoróhagyma
125 milliliter konyak
300 milliliter főzőtejszín
2 kanál dijoni mustár
3 kanál parmezán
2 csipet szárított kakukkfű
4 csipet
2 csipet őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Szobahőmérsékleten hagyjuk állni a bélszínt 1 órán át, közben melegítsük elő a sütőt 240°C-ra.

2

Távolítsuk el a hártyát a húsról, hideg folyóvízzel mossuk meg, majd kenjük be olajjal és forgassuk be a BBQ-fűszerbe.

3

Egy serpenyőben, kevés olajon süssünk egy vékony kérget, majd tegyük át egy grilltálcára és süssük kb. 25 percig. A húst tegyük ki egy deszkára és hagyjuk hűlni 10-15 percig.

4

Vágjuk fel a kakukkfüvet.

5

Készítsük elő a mártást: pirítsuk meg az apróra vágott mogyoróhagymát a vajon.

6

Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, öntsük a hagymára a konyakot. Tegyük vissza a lángra, és forrást követően főzzük 1-2 percig.

7

Keverjük össze a dijoni mustárt a tejszínnel, öntsük a konyakos hagymára, s forraljuk további 5 percig. Adjuk hozzá a parmezánt és állandó kevergetés mellett várjuk meg, míg megolvad. Tegyük félre.

8

Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a félretett kanálka konyakot, sót és a borsot.

9

Szeleteljük fel a húst, helyezzük tányérra és öntsük nyakon a mártással. Párolt zöldbabbal vagy spárgával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4