Receptek Desszertek Sütést igénylő Mascarponés palacsinta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
1 dl tej
1 mk kristálycukor
5 dkg vaj
1 dl étolaj
1 darab citrom
1 darab vanília
1 darab narancs
50 dkg mascarpone
1 dl narancslé
2 dl növényi tejszín
20 dkg finomliszt

Leírás

A tojások sárgáját, tejet, cukrot, narancslevet, pici sót és a lisztet összekeverem. Mixerrel jól kidolgozom, közben a felolvasztott vajat belecsurgatom. A tojásfehérjét keményre felverem és a tésztához adom. Fél órát állni hagyom és ugyanúgy kisütöm, mint a hagyományos palacsintát. A mascarponét a cukorral, narancs és citrom levével, a lereszelt citromhéjjal és vaníliával jól kikeverem. Végül óvatosan hozzáadom a felvert tejszínt. Ezzel a krémmel, egyesével megkenem a palacsintákat. A végüket visszahajtva, feltekerem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4