Hozzávalók

4 darab tojás
20 dkg finomliszt
½ csomag sütőpor
15 dkg porcukor
10 kanál víz
40 dkg meggy (magozott)

Leírás

A meggyet kimagozzuk, levét lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverővel, alaposan összedolgozzuk, jó habosra. Evőkanalanként adjuk hozzá a forró víz felét, majd a sütőporral elkevert liszt következik. Szintén részletekben, de közben mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan, beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába. Vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát, vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett és lisztben megforgatott (így nem süllyed le a tepsi aljára) meggyszemeket. Előmelegített sütőben, 30 perc alatt, tűpróbáig sütjük. (A sütőt 15 percig, nem szabad kinyitni.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4