Receptek Levesek Meggyleves egyszerűen

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
1 csésze vaníliás cukor
2 l víz
4 kanál kristálycukor
1 dl tejföl
2 darab egész szegfűszeg
60 dkg meggy

Leírás

A hideg vízbe beleteszem a megmosott és kimagozott meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a szegfűszeget, majd ezt felforralom, megfőzöm. Ha megfőtt, a lisztet összekeverem egy pici vízzel, hogy csomómentes legyen, és a leveshez öntöm. A tejfölt egy pici lével felhígítom, majd ezt is a leveshez öntöm. Ha kell még, utánaízesítek, és összeforralom. Bármilyen gyümölccsel készíthetem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4