Receptek Előételek Meleg előételek Meggymártás cukrozva

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl tej
4 kanál kristálycukor
2 dl tejföl
1 kanál vaj
½ darab citrom
1 kevés őrölt fahéj
2 darab egész szegfűszeg
½ kg meggy

Leírás

A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal, citromhéjjal, kevés sóval 1 liter vízben feltesszük főni. Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, tejjel felengedjük, ezzel berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4