Receptek Levesek Mézes sütemény svéd módra

Hozzávalók

3 darab tojás
80 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
30 dkg margarin
dl méz
1 tasak mézeskalács fűszerkeverék

Leírás

A margarint a mézzel, a cukorral és a fűszerekkel felfőzzük. Hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojást, és a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd összegyúrjuk. A tésztának hűvös helyen, néhány órát, vagy akár egy éjszakát is pihennie kell. Lisztes deszkán kinyújtjuk, apró süteményhez 1-1,5 mm-re, nagyobbakhoz 2 mm vastagra. Karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. 175-200 fokon sütjük (5-10 percig). Óvatos megemelés után, a tepsiben hagyjuk kihűlni. Cukormázzal díszíthetjük. Megjegyzés: Hetekig eláll, egyre finomabb lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4