Receptek Előételek Hideg előételek Mozzarellás pizzatekercs

Hozzávalók

2 kk tengeri só
50 dkg finomliszt
csésze víz
1 kk kristálycukor
1 gerezd fokhagyma
1 kanál extra szűz olívaolaj
10 dkg mozzarella
dkg élesztő
1 csipet szárított bazsalikom
1 ízlés szerint fűszersó
1 darab hámozott paradicsom konzerv

Leírás

Az élesztőt egy csésze langyos vízben, egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon. Jól összegyúrjuk, aztán lefedve, kb. fél órát kelesztjük. Amíg a tészta kel, a paradicsomot, a lereszelt fokhagymagerezdekkel, cukorral, sóval és a főszerkeverékkel ízesítve, jól összefűzzük. Amikor a tészta megkelt, kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a paradicsommártással, megszórjuk bazsalikommal. Egyenletesen elosztva, rárakjuk a Mozzarella-szeleteket. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest, lazán feltekerjük. Így egy hosszú tekercset kapunk, amit éles késsel, kb. két centi vastag szeletekre vágunk. A szeleteket lefektetve, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4