Hozzávalók

1 csipet tengeri só
8 darab tojás
1 kanál tej
1 csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
30 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
5 darab narancs
1 darab narancs (reszelt)

Leírás

A tojások sárgáját, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott narancshúst, az összevágott, kandírozott narancshéjat, meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverjük, a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk. A tojásfehérjéből, egy csipet só hozzáadásával, kemény habot verünk és óvatosan a masszához keverjük. Kivajazott, kilisztezett formába (kis kuglóf) töltjük, majd előmelegített sütőben, előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük. Még forrón, tálra borítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4