Receptek Levesek Orja leves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
10 dkg zellergumó
30 dkg fehérrépa
1 kanál ételízesítő
20 dkg karalábé
½ kg sárgarépa
½ fej kínai kel
2 kg orja csont

Leírás

Tízliteres fazékban, 6 liter vízben, egyszerre teszem fel az összes hozzávalót. Erős tűzön felforralom és takarékon főzöm, míg minden meg nem puhul benne. Közben a habját leszedem. A fazék alatt lekapcsolom a tüzet, kicsit várok, majd levesszűrőn leszűröm. Újra felforralva, cérnametéltet főzök bele. Az orjacsontokat és a főtt zöldségeket, vele együtt tálalom és ecetes tormát is teszek az asztalra. Nagyon lassan, sokáig kell főzni, hogy szépen gyöngyöző, aranysárga levest kapjunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4