Receptek Desszertek Sütést igénylő Oroszkrém torta rumba áztatott mazsolával

Hozzávalók

6 darab tojás
6 kanál finomliszt
6 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
6 kanál kristálycukor
½ cl rum
6 darab babapiskóta
1 darab narancs
½ l növényi tejszín

Leírás

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a cukorral. A tojásokat összeturmixoljuk a liszttel, kevés tejjel (ezt a forralt tejből vegyük el), majd állandó keverés mellett besűrítjük vele a tejet (akkor jó,ha fortyog). A tejszínhabot verjük kemény habbá. A narancsot megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Ha kihűlt a krém, keverjük bele a narancskockákat, a rumos mazsolát és a 0/3 cl rumot, végül a tejszínhabot. A piskótát vágjuk 3 lapra, és töltsük meg a krémmel, majd vonjuk be kívülről is. Tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
Előételek
30 perc
Előételek
2 3 4