Receptek Előételek Hideg előételek Padlizsánkrém sült paprikával

Hozzávalók

½ fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 darab tojás
1 kk mustár
2 darab kaliforniai paprika (piros színű)
1 darab padlizsán

Leírás

A padlizsánokat egy fémlapon, közepes lángon megsütjük. Hűlni hagyjuk, addig ugyanígy megsütjük a paprikákat is. Amikor kihűlt, meghámozzuk a padlizsánt is és a paprikákat is. A megtisztított zöldségeket még egyszer, hideg vízzel leöblítjük. Vágódeszkán összetörjük és turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a tojás sárgáját és egy kevés mustárt, majd fokozatos kevergetés mellett, lassan, kis adagokban hozzáadjuk az olajat. Pirítóssal, abbahagyhatatlanul finom!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4