Receptek Főételek Húsos ételek Paprikás burgonya 2

Hozzávalók

1 ízlés szerint tengeri só
2 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 ízlés szerint őrölt pirospaprika
2 darab zöldpaprika
40 dkg parasztkolbász

Leírás

A szalonnát felszeletelem, megpirítom, majd a zsírján fonnyasztom meg, az apróra kockázott hagymát. Néhány perc pirítás után, leveszem az edényt a tűzről. Belekeverem a kávéskanálnyi pirospaprikát, rádobom a megtisztított és cikkekre vágott burgonyát, sózom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Visszateszem a tűzre és fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadom a felkarikázott zöldpaprikát és a megtisztított, feldarabolt paradicsomot. Amikor teljesen megpuhult, beleteszem a kolbászt és még egyszer, összeforralom az egészet. Igazán laktató. Jó étvágyat hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3