Paprikás házi kenyér 2

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
40 dkg finomliszt
1 dl tej
3 dl víz (langyos)
1 kk kristálycukor
dl étolaj
5 dkg élesztő
4 kanál őrölt pirospaprika
40 dkg tönkölybúza liszt

Leírás

Az 1 dl felmelegített tejbe, rakok egy kevés cukrot és ebbe morzsolom az élesztőt, amit hagyok felfutni. Közben összekeverem a kétfajta lisztet, a pirospaprikát és a sót. Én kenyérsütő gépben dagasztottam meg a kenyeret, mert saját kezűleg biztos nem sikerült volna ilyen jól összegyúrni. Tehát a lisztkeveréket, az olajat és a közben felfutott élesztős tejet beleöntöm a gépbe, ami szépen össze fogja nekem gyúrni a tésztát. Ezután mehet bele a langyos víz. Figyeljünk, hogy mikor lesz megfelelő az állaga! Rugalmasnak kell lennie. Mikor kész, egy lisztes aljú edényben kelesztem, amíg a duplájára nem nő. Utána újra összegyúrom egy picit és mehet formába, amiben megsütöm. 180 fokon, kb. 45-50 perc alatt sült meg. Jól szeletelhető, nem túl tömör és még egészségesebb is, mint a bolti kenyér.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4