Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos csirkeragu

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
50 dkg csirkemell
1 csomag fusilli
20 dkg csiperkegomba
2 marék zöld olivabogyó
1 marék metélőhagyma
2 doboz hámozott paradicsom konzerv

Leírás

A húst csíkokra vágjuk és a liszttel összeforgatjuk. A gombát megtisztítjuk és felvágjuk. A fokhagymákat megpucoljuk. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vaj felét és a húst fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük egy szedőkanállal. Közben egy másik serpenyőben, nagyon lassú tűzön, megpároljuk a 3 gerezd megtisztított fokhagymát, a vaj másik felén. A húsról visszamaradt zsiradékban, megpirítjuk a felszeletelt gombát. Közben, a paradicsomkonzervet leturmixoljuk a fűszerekkel. Ha a gomba megpirult, hozzáadjuk a turmixolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot is, majd kb. 15 percig rotyogtatjuk, fedő alatt. A legvégén, a fokhagymás vajat is belekeverjük. Beleszórjuk az olívabogyót és már kész is. Tésztával és finomra vágott snidlinggel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4