Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos pulykamell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab vöröshagyma
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 csipet őrölt kömény
1 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet curry
½ kg pulykamell
1 csipet friss bazsalikom

Leírás

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a kockára vágott húst és fehéredésig, erős lángon pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, curry-vel és őrölt köménnyel, majd felöntjük kevés vízzel, illetve sózzuk és borsozzuk. A folyadékot kicsinként pótolva, a húst puhára pároljuk. Ekkor felöntjük paradicsomlével, beleszórjuk az aprított tárkonyt, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt. Tetszés szerint vízzel hígítjuk és jól kiforraljuk, besűrítjük. Friss kenyérrel, tésztával, savanyúsággal tálaljuk. Húsnapon ehető.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4