Receptek Gyerekmenü Főételek Parajfőzelék burgonyával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
7 dkg finomliszt
3 dl tej
14 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 dl húsleves alaplé
50 dkg fagyasztott spenót
3 gerezd fokhagyma

Leírás

A megtisztított, több vízben megmosott parajt, forró, lobogó vízben főzzük be. A paraj után, azonnal vízbe tesszük a szódabikarbónát, ettől a paraj szép világoszöld színű marad. 10-12 percnyi főzés után leszűrjük, levétől kinyomkodjuk és szitán átszűrjük. Elkészítjük a rántást. Felhevített vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a parajt. Feleresztjük tejjel vagy csontlével. Ismét jól elkeverjük és felforraljuk. Egy kis sóval ízesítjük és tálaláskor, esetleg egy deci tejszínt keverünk még bele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4