Receptek Desszertek Sütést igénylő Pehelykönnyű túrós pite

Hozzávalók

30 dkg finomliszt
½ dl tej
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg kristálycukor
4 darab tojás
1 kk kristálycukor
15 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 darab citrom
1 kg tehéntúró
4 darab tojás

Leírás

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük, az élesztővel és a liszttel összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk. Margarinnal kikent, közepes nagyságú tepsibe nyújtjuk. A túrót elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, citrom héjával, a liszttel és a mazsolával. Beleforgatjuk a kemény habbá vart fehérjét. A tölteléket a tésztára simítjuk. A másik kinyújtott tésztával befedjük, 1 órát pihentetjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. fél óra alatt megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4