Receptek Előételek Hideg előételek Pestos olívabogyós mufin

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
2 bögre finomliszt
3 bögre tej
½ tk sütőpor
1 bögre parmezán
5 dkg vaj (olvasztott)
1 csipet őrölt fekete bors
1 tk kristálycukor
½ bögre zöld olivabogyó
1 üveg pesto

Leírás

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjük ki az olajjal a muffin formák alját. A liszthez, a sütőporhoz és a cukorhoz keverjük hozzá a sajtot és az olajbogyót. Keverjük össze a kicsit felvert tojást, a tejet és a megolvasztott vajat, és öntsük a liszthez. Egy villával dolgozzuk össze, éppen csak nagyjából: nem baj, ha kisebb lisztes részek akadnak benne, és a tészta csomósnak hat. Keverjük bele a Pestot márványosan. Kanalazzuk bele a tésztát a muffin formák kétharmadig és süssük 20-25 percig vagy amíg aranyszínűek nem lesznek. Tehetünk bele fenyőmagot vagy friss bazsalikomot is!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4