Receptek Főételek Hal Ponty Orly módra

Hozzávalók

3 dkg tengeri só
4 darab tojás
40 dkg finomliszt
6 dl étolaj
4 dl világos sör
120 dkg pontyfilé

Leírás

A kifilézett pontyot kétujjnyi szeletekre vágjuk. Ezután besózzuk, citrommal megcsepegtetjük, és a hűtőben 60 percet állni hagyjuk. Eközben a következő módon elkészítjük az Orly-i mártótésztát: Habosra felverjük a tojások sárgáját, és hozzáadjuk a sót, a sört, 8 cl olajat és a megszitált lisztet. Óvatosan, hogy össze ne törjön, belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd az Orly-i tésztába mártjuk, és forró olajban, zsemleszínűre sütjük. Alaposan lecsepegtetjük. Sült burgonyával, citromgerezddel és tartármártással tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4