Receptek Levesek Raguleves húsgolyóval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
1 kanál finomliszt
2 dl tejföl
10 dkg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
15 dkg sárgarépa
1 darab citrom
1 fej vöröshagyma
1 csipet tárkony
15 dkg zellergumó
1 csipet ételízesítő
30 dkg darált sertéshús

Leírás

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Folyamatos kevergetés közben, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával. Vigyázunk, hogy meg ne égjen, majd egy kis vízzel felöntjük. A zöldségeket kockára vágjuk és a lepirított hagymán, picit pároljuk őket, majd felöntjük, körülbelül 1 liter vízzel. Öt perc forrás után, a burgonyát is beletesszük. Kevés cukorral és sóval ízesítjük. A darált húst tojással, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal összekeverjük. Apró gombócokat formázunk a masszából, majd félretesszük. Amikor félig megfőttek a zöldségek a levesben, akkor adjuk hozzá a húsgombócokat és készre főzzük őket. Citromlével beállítjuk az ízét. A tejfölt liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez adjuk és besűrítjük. Végül, megszórjuk tárkonnyal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
Előételek
2 3 4