Receptek Főételek Húsos ételek Rakott burgonya, provencei módra

Hozzávalók

4 gerezd fokhagyma
4 szem burgonya (nagyobb méretű)
1 darab újhagyma
1 fej lilahagyma
1 darab zöldpaprika
2 tk szárított kakukkfű
2 tk szárított majoranna
2 tk szárított bazsalikom
2 tk őrölt rozmaring
500 milliliter paradicsomszósz
150 g vörösbab konzerv (konzerv)
2 tk zsálya (őrölt de mindezt helyettesíthetjük provence-i fűs)
100 g kocsonyahús (füstölt vagy néhány szelet bacon)
100 g juhsajt (kihagyható)
1 tk Tabasco szósz
1 kanál Worcester szósz

Leírás

1. Felkarikázzuk a burgonyát és a cukkinit. A cukkinit besózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk. 2. Felkarikázzuk a hagymát és az olívaolajon a hússal megpirítjuk. 3. A paradicsomszószt ízesítjük a fűszerekkel, szószokkal, sóval. 4. Egy porcelán-, vagy cseréptál aljára tesszük a burgonyát, a levétől kinyomkodott cukkinit, a babot, a durvára darabolt fokhagymát, a pirított húst a hagymával, a felkarikázott paprikát és az újhagymát, majd leöntjük paradicsomszósszal. (Ha kevésnek érezzük a szószt, egy keveset még, ízesítés nélkül utána tölthetünk). 5. Sütőbe, 220 fokon, 45 percig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul. 6. Kivesszük, rámorzsoljuk a juhsajtot, megszórjuk parmezánnal és a sütőbe visszatolva megpirítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása