Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
15 dkg paradicsom
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab vöröshagyma
1 kg cukkini
20 dkg rizs
1 csipet majoranna
1 pohár tejföl
20 dkg trappista sajt
10 dkg bacon szalonna
20 dkg darált sertéshús

Leírás

A rizst megpároljuk. (Töltelékekhez rakott készítményekhez, mindig főtt rizst használjunk, mert így nem lesz száraz az étel.) Az apró, kockára vágott bacon szalonnát üvegesre hevítjük, majd a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. A darált sertéshúst, ezen a szalonnás-hagymás alapon pároljuk. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Ha szükséges, kevés csontlé, víz aláöntésével felpuhítjuk, majd a párolt rizzsel elkeverve kapjuk a tölteléket. Kivajazott, morzsázott tepsit, a leszeletelt cukkini felével kibéleljük. Majoránnával, sóval, borssal meghintjük, és így tesszük rá a rizses tölteléket. Szeletelt paradicsomkarikákkal befedjük, majd a többi cukkinivel borítjuk a rakottast. Fűszerezzük, és simára kevert, tojásos-tejfellel leöntjük. Zsemlemorzsával, füstölt sajttal gazdagon megszórjuk, majd 180 °C-os sütőben, 30 percig sütjük. Amilyen egyszerű, oly nagyszerű, ez az üde ízű finomság.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4