Hozzávalók

1 csipet tengeri só
12½ dkg trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
25 dkg rizs
40 dkg virsli
1 csipet ételízesítő
90 dkg karfiol
10 szelet parasztkolbász
3 dl besamel mártás

Leírás

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós, fele tej-fele vízben (fedő nélkül), félkeményre főzzük. Leöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük. Ezalatt a rizst is megfőzzük és lecsepegtetjük, majd ételízesítővel, sóval, kakukkfűvel és borssal ízesítjük. Elkészítjük a besamelt (ha van egy nagy doboz tejfölünk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk). A virslit és a kolbászt lehéjazzuk és felkarikázzuk. Kivajazunk egy jénai tálat és az aljára pakoljuk a rizst. A rizsen szétterítjük a virsli és kolbászkarikákat, majd legvégül, szépen rárakosgatjuk a karfiolrózsákat. Nyakon öntjük a besamellel, vagy az ételízesítővel és borssal összekevert tejföllel, majd a legtetejére, laponként rátesszük a sajtszeleteket. A maradék virslit is rászórjuk. Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon, 40 perc alatt, aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4