Hozzávalók

1 darab tojás
3 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
15 dkg trappista sajt
1 kanál étolaj
20 dkg rizs
1 tk őrölt pirospaprika
40 dkg darált sertéshús
1 fej kínai kel

Leírás

A kelkáposztát leveleire szedjük, a külső, vastag leveleit eldobjuk. A leveleket forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével kiszedjük és félretesszük. A megtisztított vöröshagymát előhevített olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk és megszórjuk pirospaprikával. Pici vizet öntünk alá és állandó kevergetés mellett, puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, az aljára kelkáposztát teszünk, befedjük darált hússal, majd a tetejére ismét káposztalevelet borítunk. Meglocsoljuk a tojással összekevert tejföllel, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 25 perc alatt megsütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyjuk. Tálaláskor kockákra vágjuk és külön tálkába öntött tejföllel kínáljuk

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4