Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 pohár tejföl
1 fej fokhagyma
2 darab paradicsom
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
20 dkg trappista sajt
1 kanál őrölt pirospaprika
½ kg darált sertéshús
1 fej kínai kel
4 marék köles

Leírás

Kevés olívaolajon, az apróra vágott vöröshagymát megpároltam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot. Hagytam, amíg a paradicsom szétfő, majd következett a darált hús, amit jól összekeverve a hagymás alappal, hagytam alaposan megfőni, majd megszórtam pirospaprikával. Sóztam, borsoztam, hozzászórtam friss kakukkfű leveleket és felöntöttem 3 dl vízzel. Ebbe szórtam a 4 marék hántolt kölest és addig főztem, amíg a köles puha nem lett. (Néha pótolni kellett kevés vízzel.) Közben, a kelkáposztát vékony csíkokra vágtam és beleszórtam egy nagy tepsibe, majd a kész húsos ragut hozzáöntöttem és az egészet alaposan összekevertem. A tetejére egy nagy doboz tejfölt öntöttem szét, majd megszórtam sajttal és 200 fokos sütőben, aranybarnára sütöttem.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4