Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tejföl
12 darab burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
6 darab csirkemell
dl tejszín
1 fej vöröshagyma
10 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
1 kanál finomliszt

Leírás

A csirkemelleket 1 centi vastagságúra szelem. Jénai tálat kirakok szalonnával, ráteszem a kockára vágott burgonya felét. Ezután beforgatjuk a húsokat rétesliszt, fűszerpaprika, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), szerecsendió, őrölt kömény keverékébe. Fontos, hogy a liszt szép színes legyen a pirospaprikától és a borstól. Így beborítjuk vele a burgonyát, majd a hússzeletekre, sok hagymakarikát teszünk. Ismét jön a burgonya. Végül a tejfölt, tejszínnel és egy kanál olajjal jól kikeverünk, majd egyenletesen ráöntjük a tetejére. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon, 1,5 órát sütjük. Akkor megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és reszelt sajttal megszórjuk, majd még, úgy 10 percig pirítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4