Receptek Levesek Ribizli leves

Hozzávalók

3 csomag vaníliás cukor
5 dl víz
6 kanál kristálycukor
2 dl tejszín
1 rúd egész fahéj
6 szem egész szegfűszeg
2 kanál keményítő
70 dkg ribizli

Leírás

A vizet forraltam cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel. Pár perces forralás után, hozzáadtam a fagyasztott ribizlit is, majd együtt főztem tovább őket. Újraforrás után, még pár percig főztem, ezután egy szűrön átpasszíroztam egy másik edénybe a ribizliszemeket. Nem kell túlságosan sűrű szűrőt választani, a ribizliszemek elég méretesek. :) A ribizlipüréhez egy kis vanília eszenciát kevertem, majd lassú tűzön, keményítővel elkevert tejszínnel sűrítettem be. Sűrítés közben még megkóstoltam és tovább édesítettem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4