Receptek Főételek Húsos ételek Roston pulykamell gombával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem (finomra vágva)
kg csiperkegomba
8 szelet pulykamell
5 kanál finomliszt

Leírás

A pulykamelleket sózzuk és lisztbe mártjuk. Kevés olajon megsütjük őket, közben elkészítjük a köretet. A finomra vágott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A gombák tönkjét kivágjuk, a gombafejeket megtisztítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon, elkezdjük kevergetve pirítani. Mérsékeljük a lángot, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és szép aranybarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és citromlevet facsarunk rá. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd összeforgatjuk. Azon melegében tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4