Hozzávalók

2 kk tengeri só
75 dkg finomliszt
3 kanál tejföl
15 dkg trappista sajt
2 darab tojás
25 dkg margarin
3 dkg élesztő (langyos, cukros tejben felfuttatva)

Leírás

Az alapanyagokat jól összegyúrjuk, majd kelesztjük. 20 perc múlva, téglalap alakúra nyújtjuk, vékonyan megkenjük 1 kanál tejföllel. Félbehajtjuk, majd megint félbe. 20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk, 1 kanál tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, megint félbe, aztán megint félbehajtjuk. 20 percig megint pihentetjük, majd kinyújtjuk, 2 cm vastagságúra és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojással és sajttal megszórjuk. Forró sütőben, aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4