Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
30 dkg finomliszt
2 kanál tej
1 csipet kristálycukor
2 kanál tejföl
10 dkg trappista sajt (+a tetejére)
15 dkg vaj
2 dkg élesztő

Leírás

A hozzávalókat egy tálba tesszük. A vajat megolvasztjuk és a többi hozzávalóhoz öntjük, amit aztán jól összekeverünk. Az egészet tésztává gyúrjuk, alá egy kis lisztet szórunk, hogy ne ragadjon a pultra. A tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk és egy üres pezsgőtablettás flakonnal apró, kerek formákat lyukasztgatunk belőle. Tepsire rakosgatjuk (lehet szorosan, nem égnek össze), a felvert tojással vékonyan megkenjük, majd megszórjuk őket sajttal. Szezámmagot szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben, szép világosbarnára sütjük a pogácsákat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4