Receptek Főételek Húsos ételek Sajtos rakott zöldségek

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 dl tej
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
10 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
50 dkg darált sertéshús
20 dkg karfiol
10 dkg finomliszt

Leírás

A zöldségeket darabolom, sós vízben, külön-külön megfőzöm. A felaprított hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, átforgatom párszor és hozzáadom a rizst is. Vízzel felengedem, sózom, borsozom és lefedve főzöm készre. Elkészítem a besamelt: Olajból, lisztből világos rántást készítek, felengedem langyos tejjel, sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek bele és kézi habverővel, simára keverem. Hőálló tál aljára rakom a karfiolt és a zöldségek felét, utána a darált húsos rizst, erre jön a répa majd. Végül rásimítom a besamelt. Megszórom reszelt sajttal. Lefedve sütöm, kb. 1 órát, 180°C-on. Tálaláskor, tejföllel meglocsolom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4