Receptek Főételek Húsos ételek Sertéssült almamártással

Hozzávalók

3 kanál tengeri só
1 dl víz
3 kanál kristálycukor
6 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
4 darab alma
1 darab citrom
1 dl tejszín
1 darab zöldpaprika
1 csipet őrölt fahéj
1 csokor friss bazsalikom
1 dl száraz fehérbor
1 mk őrölt pirospaprika
2 kanál keményítő
1 csokor metélőhagyma
1 kg sertés lapocka

Leírás

A sertéshúst deszkára rakjuk és a lelógó részeket levágjuk róla. A sót kikeverjük a borssal, pirospaprikával és a felaprított zöldfűszerekkel. Bedörzsöljük vele a húst és olajozott tepsibe rakjuk. Mellé rakjuk a felvágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát és vöröshagymát. Meglocsoljuk vízzel és letakarjuk alufóliával. Előmelegített sütőben megsütjük, kb.100-120 perc alatt. A végén alufólia nélkül süssük, hogy szép színe legyen. Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk. Vizet forralunk cukorral és belerakjuk az almakockákat. Puhára főzzük, közben fahéjjal és citromlével ízesítjük. A végén, hozzáöntjük a fehérbort és keményítővel sűrítjük. Tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor, a felszeletelt hús alá öntjük a mártást.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4