Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
2 kanál étolaj
3 darab tojás
½ kg friss sóska

Leírás

A megtisztított sóskát forró olajban megpároljuk, turmixgépbe tesszük, vagy átpasszírozzuk. 2 deci tejfölben, elkeverünk 2 evőkanálnyi lisztet és 3 tojás sárgáját. Ezt követően, előmelegített lábasban, lassú tűzön forraljuk. Közben, a 2 deci tejfölben elkevert lisztet és tojás sárgáját hozzáöntjük a forrásban levő masszához. Állandó keverés mellett felfőzzük, ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük. Fogyasztható húsfeltéttel főzelékként, de főtt húsok mellé mártásként is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4