Receptek Főételek Húsos ételek Spagetti húsgolyóval

Hozzávalók

1 csomag spagetti
A húsgolyókhoz
250 g darált sertéshús
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 kanál parmezán
1 tk
1 tk őrölt fekete bors
1 kanál olívaolaj
A paradicsomszószhoz
400 g hámozott paradicsom konzerv
1 kanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet
1 csomag provence-i fűszerkeverék
1 csomag szárított bazsalikom

Elkészítés

1

Vágjuk apró darabokra a hagymát, keverjük össze a hússal, ízesítsük sóval, borssal.

2

Adjuk hozzá a fokhagymát és az olajat.

3

Reszeljük rá a sajtot, alaposan keverjük össze.

4

Készítsünk a keverékből kis golyócskákat, tegyük egy tepsire és süssük 20 percig 220 fokon.

5

A paradicsomszószhoz főzzük össze az összezúzott fokhagymát és a paradicsompürét egy kis olajjal. Adjunk hozzá sót, borsot.

6

Főzzük meg a tésztát, öntsük rá a paradicsomszószt és adjuk hozzá a húsgolyókat.

7

Tálaljuk bazsalikommal és egy kis parmezán sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3