Receptek Gyerekmenü Főételek Spárgás rizottó

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
30 dkg rizs (rizottórizs)
1 l húsleves alaplé (csirke alaplé)
1 csokor friss petrezselyem
2 dl száraz fehérbor
½ darab póréhagyma
½ kg spárga (zöld)

Leírás

A megtisztított spárgát 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben 10 percig főzzük. A vízhez tegyünk 1 csapott teáskanál cukrot. Főzés után szűrjük le. Serpenyőbe olívaolajt teszünk, a póréhagymát megfuttatjuk, majd a lecsepegtetett spárgával tovább sütjük. Hozzátesszük a megmosott rizst, amit kevergetés mellett 3-4 percig sütünk. Hozzáadjuk a bort, majd sűrű kevergetés mellett lefedve főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elfőtte a levét, akkor a húslevest kis adagokban hozzáöntjük, és kevergetés mellett, lefedve addig főzzük, míg a rizs meg nem fő. Belekeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása