Receptek Saláták Spenótos borsósaláta

Hozzávalók

½ tk fokhagyma (aprított)
2 kanál extra szűz olívaolaj
1 kanál vörösborecet
10 dkg sáfrány (mangetout)
½ tk méz
20 dkg zöldborsó
1 marék friss menta (levél)
10 dkg bébispenót
10 dkg cukorborsó

Leírás

1. A borsókat 2 percig forró, sós vízben blansírozzuk vagy forró víz felett 5 percig pároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. 2. Az öntetet elkeverjük. 3. Egy tálba szórjuk a spenót leveleket majd a borsókat, végül a menta leveleket. Lelocsoljuk az öntettel, elkeverjük. Tippek * Tálaljuk nyári ételek mellé – ideális köret grillezéshez. * Bár a saláta nagyon gyorsan összedobható, előre is elkészíthető, így lehet a főételre koncentrálni. * A zöldborsó lehet friss vagy fagyasztott, a cukorborsó legyen zsenge, és héjával együtt főzzük meg! * A spenótos borsósaláta egy szuper étel bomba – remek vitaminbevétel nyáron. Mivel kissé édes, gyerekeknek is ízlik. Méregtelenítésre is alkalmas.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4