Receptek Desszertek Sütés nélküli Sütés nélküli sajttorta szőlővel

Hozzávalók

300 g háztartási keksz
190 g vaj
160 g krémsajt
130 ml tejszín
3 kanál porcukor
1 kávéskanál narancslikőr
1 csipet
citrom
fehér szőlő
piros szőlő

Elkészítés

1

Helyezzük a kekszeket egy zacskóba és zúzzuk őket össze. Amikor ezzel megvagyunk helyezzük a darát egy nagy tálkába.

2

Adjunk hozzá olvasztott, de még mindig meleg vajat és citrom héjat. Keverjük össze a keksz darával, hogy a kekszet teljesen ellepje a vaj.

3

Béleljük ki a 22 cm-es torta formát sütőpapírral és helyezzük bele a kekszes keveréket. Tegyük a hűtőbe legalább 4-6 órára.

4

Készítsük el a krémet: keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a likőrrel. Adjuk hozzá a felhabosított tejszínt a krémhez majd keverjük el jól.

5

Mossuk meg a szőlőt és távolítsuk el a magokat.

6

Fedjük le a keksz-alapot egy réteg szőlővel majd egy réteg krémmel, majd ismételjük meg.

7

Díszítsük a tortát a megmaradt szőlővel és hűtsük a tortát legalább 4 órán át, de akár egész éjszakára a hűtőben hagyhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3