Receptek Desszertek Sütést igénylő Szellemírtó tök leves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 kanál finomliszt
2 kanál kristálycukor
40 dkg burgonya
3 dkg vaj
citromlé
1 kg sütőtök
1 dl főzőtejszín

Leírás

A meghámozott, kimagozott, megreszelt sütőtököt, enyhén sós vízben, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és együtt puhára pároljuk. Az egészet áttörjük, vagy turmixoljuk és vízzel, egy liternyire felengedjük. Felforralva, világos, vajas rántással, besűrítjük. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük és néhány percig forraljuk. Tálaláskor, tejszínnel elkevert tojássárgával dúsítjuk, a vajdarabkákkal meghintjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4