Receptek Főételek Húsos ételek Húsvéti kacsasült
Önnek készítette
Önnek készítette

Annus mama

Hozzávalók

1 egész kacsa
2 darab alma
50 g vaj
30 g szalonna (az almához)
80 g szalonna (a kacsamell tűzdeléséhez)
2 kanál finomliszt
1 l húsleves alaplé

Elkészítés

1

Az alma magházának helyét töltsük meg kb. 30 g finomra aprított szalonnával. A maradék szalonnát vágjuk fel 5 mm-es darabokra, és tegyük be a fagyasztóba. Először tisztítsuk meg a kacsát, majd mossuk meg és szárítsuk meg. Vágjuk le a szárnyait, vágjuk ki a háját, és tegyük be mindet egy tepsibe.

2

Tűzdeljük meg a kacsamellet a fagyasztott szalonnával, kenjük meg olvadt vajjal és szórjuk meg sóval. Majd tegyük be az almákat a kacsába, és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára.

3

Melegítsük fel a sütőt 160 ˚C fokra, tegyük be a tepsit benne a szárnyakkal és a hájjal, majd adjunk hozzá egy kis vizet. Helyezzük a grillrácsot 4 cm-rel a sütőtepsi fölé, és ültessük rá a kacsát. Lassan süssük 2,5–3 órán keresztül, amíg a kacsa meg nem puhul. Majd vegyük ki a sütőtepsit és a grillrácsot a sütőből, öntsük le a tepsiben visszamaradó folyadékot és forraljuk fel egy lábosban, a tűzhelyen levesnek. Ezt követően süssük ki, egészen addig, amíg aranyszínűvé nem válik.

4

A fölösleges folyadékot öntsük le, töltsük át egy serpenyőbe és szórjuk meg liszttel. Sürítsük további 1 percig, majd öntsük hozzá a húslevest vagy forró vizet. Vegyük lejjebb a tüzet és hagyjuk állni kb. 20 percig. Töltsük át a szaftot egy szitán keresztül kisebb edénybe az általunk kívánt sűrűségben. Fűszerezzük ízlés szerint.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4