Receptek Főételek Húsos ételek Töltött paprika paradicsomszósszal

Hozzávalók

300 g rizs
4 darab zöldpaprika (közepes méretű)
250 g darált marhahús
2 kanál majoranna
1 darab tojás
750 milliliter paradicsomszósz
500 milliliter víz
kristálycukor (ízlés szerint)
őrölt fekete bors
Fűszeres változathoz
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 darab chili paprika

Elkészítés

1

Vágjuk le a paprikák tetejét és távolítsuk el a magházat.

2

Keverjük össze egy tálban a darált marhahúst, a főtt rizset, a majorannát, a sót és a borsot. Használhatunk hozzá kanalat, vagy akár a kezünket is. A fűszeres változathoz adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, a chilit és az összetort fokhagymát is.

3

Töltsük meg a paprikákat a keverékkel.

4

Öntsünk vizet egy fazékba, adjunk hozzá cukrot, borsot, ízesítsük fűszerekkel. Várjuk meg, amíg a víz felforr, majd tegyük bele a paprikákat és kis lángon főzzük 10-15 percig.

5

Tálaljuk paradicsomszósszal, kenyérrel vagy főtt burgonyával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
15 perc
Italok
2 3 4