Receptek Főételek Húsos ételek Vörösboros marharagu
Önnek készítette
Önnek készítette

Zoli

Hozzávalók

1 kg marhacomb (kockára vágva)
150 g vöröshagyma (durvára vágott)
100 g sárgarépa
50 g angol zeller
50 g petrezselyemgyökér
5 gerezd fokhagyma
100 g szalonna
őrölt fekete bors
500 ml száraz vörösbor
200 ml víz
A töltelékhez
50 g vaj
50 g sárgarépa (karikára vágott)
50 g zellergumó
50 g vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyem (aprított)

Elkészítés

1

Tegyük a szalonnát egy nyeles serpenyőbe. Adjuk hozzá a zsírt, ha a szalonna zsírja már kisült. Sózzuk-borsozzuk meg a húst minden oldalról, majd hirtelen süssük ki.

2

Vegyük ki a húst a serpenyőből, dinszteljük aranyszínűre a hagymát, majd adjuk hozzá a gyökérzöldségeket és süssük őket arany barnára, végül adjunk hozzájuk fokhagymát.

3

Tegyük vissza a húst a serpenyőbe és öntsük mellé a vörösbort. Süssük lassú tűzön, amíg az alko hol elpárolog, majd adjunk hozzá vizet, fedjük le a serpenyőt és pároljuk puhára.

4

A töltelék elkészítéséhez olvasszunk vajat a serpenyőben, süssük a hagymát és a zöldségeket aranyszínűre. Sózzuk-borsozzuk és keverjük össze az aprított petrezselyemmel.

5

A párolt húst tálban, a ropogósra sült zöldségkörettel együtt tálaljuk. Rizzsel vagy baguettel is fogyaszthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4