Receptek Gyerekmenü Főételek Szezámmagos rántott sajt sütőtökpürével

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
10 dkg finomliszt
60 dkg trappista sajt
3 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
30 dkg zsemlemorzsa
1 kg sütőtök
10 dkg vaj
4 kanál szezámmag

Leírás

A sütőtököt kimagozzuk és meghámozzuk, majd tepsibe rakjuk, és kevés étolajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és meleg sütőben, 170 fokon, puhára sütjük. A sajtot felszeleteljük, a zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal. Lisztbe, felvert tojásba és a morzsába hempergetjük a sajtot, majd újra a tojásba, és újra a morzsába. Ez nagyon fontos, hogy ne folyjon ki a sajt. Bő, forró olajban sütjük ki a sajtokat, a sütőtököt pedig turmixoljuk össze a vajjal, és adjunk hozzá kevés mézet. Tálaláskor, a sütőtökpürét rakjuk a tányérra, és mellé pedig az aranysárgára sütött sajtszeleteket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4