Hozzávalók

4 darab tojás
125 g finomliszt
2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
125 g kristálycukor
½ darab citrom
500 g szilva
250 g növényi tejszín

Leírás

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet. A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.) Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük. A piskótát tölthetjük lekvárral, csokoládékrémmel, nutellával, kókuszkrémmel, túróval, pudinggal.. A töltelék: felvert tejszínhab,vaníliás cukorral és citrom héjjal ízesítve valamint a kockázott szilva.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4