Hozzávalók

1 darab tojás
50 dkg finomliszt
1 dl tej
2 darab tojás
10 dkg vöröshagyma
2 dkg élesztő
5 cl száraz fehérbor

Leírás

A lisztből, a tojással és egy tojássárgájával, a zsírral, a borral és a tejben oldott élesztővel, rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Nagyon jól kidolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyenletesen ráhintjük az apróra vágott hagymát, és a tésztát összehajtva, fél órát, hűvös helyen pihentetjük. A hajtogatást háromszor ismételjük, közben a tésztát mindig 10-15 percig pihentetjük. Végezetül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd langyos helyre téve, kelni hagyjuk. Tojássárgájával megkenjük, megszórjuk sajttal, és forró sütőben megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
15 perc
Italok
2 3 4