Receptek Levesek Tárkonyos borjúraguleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál finomliszt
1 kk tejföl
1 fej vöröshagyma
4 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 szál sárgarépa
2 darab citrom
1 kk tárkony (levél)
1 csokor friss petrezselyem
50 dkg borjú comb
20 dkg csigatészta (főtt csigatészta)
10 dkg zöldborsó
2 szál fehérrépa

Leírás

A felforrósított olajba, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és világosbarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára feldarabolt borjúcombot és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük és feleresztjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedővel letakarva, félpuhára pároljuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket és a borsót is, majd annyi vizet öntünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, akkor ízesítjük a sóval, borssal, tárkonylevéllel és aprított petrezselyemmel. Fedő nélkül, lassú tűzön, majdnem készre főzzük. A lisztet a tejföllel és kevés hideg vízzel simára keverjük és egy merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd lassan kevergetve beleöntjük a levesbe, nehogy csomós legyen. Ha felforrt, a tűzről levéve, az egyik citrom levével savanykásra ízesítjük. Tálaláskor, a forró levest tányérokba merjük, szeletelt citrommal és petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4