Receptek Főételek Húsos ételek Tavaszi zöldségleves gombóccal

Hozzávalók

1 darab tojás
1 gerezd fokhagyma
egész fekete bors
3 szál újhagyma
2 darab sárgarépa
1 mk zsír
1 csokor friss petrezselyem
1 darab zöldpaprika
1 kanál ételízesítő
1 darab karalábé

Leírás

A sárgarépát megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A karalábét meghámozzuk, és felkockázzuk a paprikával együtt. Kevés olajon a répát és az újhagymát megpároljuk. Ha kijön a répa színe, felöntjük vízzel. Beletesszük a karalábét és a zöldpaprikát. Ízesítjük sóval, pár szem egész borssal, egy gerezd fokhagymával és a vegetával. Kiforraljuk, és addig elkészítjük a gombócot. Gombóchoz: 1 tojás búzadara só 1 kk zsír A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A tojást elkeverjük a petrezselyemzölddel, a kanál zsírral, kevés sóval. Annyi búzadarát adunk hozzá, amennyit felvesz. Szükség esetén vízzel hígítjuk. Összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy a dara hadd szívja meg magát. Két kanál segítségével gombócokat formázunk, és a levesbe szaggatjuk. Felforraljuk, és addig főzzük, míg a gombóc megpuhul.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4