Receptek Desszertek Sütést igénylő Tejszínes gyümölcsrizs

Hozzávalók

1 dkg tengeri só
1 l tej
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 kanál porcukor
2 csomag habfixáló
30 dkg rizs
4 dl habtejszín
½ doboz őszibarack

Leírás

A rizst megmosom, leszűröm. A tejet felteszem, majd amikor forr, a rizst belekeverem. Csipet sóval, citromhéjával főzöm, lassan, néha megkevergetve, ameddig a rizs a tejet felveszi. Belekeverem a vajat és a vaníliás cukrot. Vízfürdőben lehűtöm, ha sűrűnek találom, őszibarackbefőtt levével hígítom. A barackot aprítom, a jól lehűtött tejszínt kemény habbá verem, porcukorral és a habfixálóval. A kihűlt rizshez keverem az barackot, majd a tejszínhab bő felével elkeverem. A tetejére simítom maradék tejszínhabot, és kevés félretett gyümölccsel díszítem. Jól behűtve tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3